Pečený ananás v lievancovom cestíčku
Čo potrebujeme ?
jeden menší ananás
125 ml mandľového mlieka
1 pl sirupu agáve
1 pl kokosového oleja z mladých kokosov
1 čl jablčného octu
90 g špaldovej múky
20 g ovsenej múky
20 g kokosovej múky
1 pl prášku do pečiva
soľ
Ananás si očistíme a nakrájame na asi pol centimetrové plátky a vykrojíme strednú časť. Všetky mokré suroviny si spolu zmiešame v miske. V druhej, väčšej miske si zmiešame všetky suché suroviny. Do tejto suchej zmesi nalejeme tú mokrú a premiešame. V prípade potreby dolejeme ešte trochu mlieka (hlavne kvôli kokosovej múke, ktorá do seba postupne tekutinu vpije). Každý plátok ananásu namočíme z každej strany do cesta a opečieme na rozpálenej panvici s trochou oleja. Pri otáčaní si ale dávame pozor aby sa cesto od ananásu neoddelilo a opečieme do zlatova.
Pečený ananás v lievancovom cestíčku je hotový prajeme dobrú chuť 🙂