Kokosovo figová torta
KORPUS
100 g sušených datlí
100 g sušených fíg
70 g vlašských orechov
60 g mandlí
20 g strúhaného kokosu
20 g ľanových semienok
1 PL limetkovej šťavy
½ PL škorice
KRÉM
140 g namočené kešu
2 dcl kokosového mlieka
2 PL sirupu agáve
90 g strúhaného kokosu
10 ks čerstvé figy
POSTUP:
Všetky suroviny na korpus dáme do mixéra a rozmixujeme na polojemnú hmotu. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a rozmixovanú hmotu v nej dobre utlačíme. Kešu, mlieko, agáve a kokos mixujeme až nám vznikne jemný krém, ten rozotrieme na vrch korpusu a dáme na 2 hodiny do mrazničky. Pred podávaním necháme chvíľu pri izbovej teplote a dozdobíme čerstvými figami.
Figová torta je na svete prajeme dobrú chuť.