Potešte svoje zmysly báječným koláčom. Prenikavá vôňa, nezameniteľná chuť, zamatová štruktúra, radosť z každého sústa.
RAW CHIA CAKE od kuchára Pepeho
Ø 18cm
Korpus:
50g – figy sušené – vopred 30 minút namočené
30g – incan bobule KREŽ sušené – vopred 30 minút namočené
120g – mandle – čerstvo zomleté
25g – kokosový olej KREŽ
1 lyžička kokosový cukor KREŽ
Štipka soli a škorice
Plnka:
350g – kešu orechy – 2 hodiny vopred namočené
50g – kokosový olej KREŽ
1 banán
3 lyžice – Chia semiačka KREŽ
2 lyžice – agáve KREŽ
1 lyžica – citrónová šťava
Vrch: Lesné ovocie
Namočené figy a bobule incan necháme chvíľu vysusiť. Rozmixujeme na kašu, pridáme zvlášť pomleté mandle, soľ a škoricu. Dohladka vymixujeme a vystelieme tortovu formu vymastenu trochou kokosoveho oleja. Dame na 15 minút do mrazničky.
Na plnku rozmixujeme kešu orechy, pridáme banán a kokosový olej. Dohladka vymixujeme. Primiešame chia semiačka a agáve. Premiešame a naplníme na stuhnutý korpus. Dáme na 15 minút do mrazničky. Na záver ozdobíme lesným ovocím a môžeme sa nechať unášať lahodnou chuťou tohto koláčika.
Pôžitok, ktorý si zamilujete, to je RAW Chia Cake od kuchára Pepeho 🙂
Ďalšie skvelé recepty od kuchára Pepeho môžete nájsť na jeho facebook stránke Kuchár Pepe.