Jahodové muffiny
250 g jahôd
1,5 dcl mandľového mlieka
100 g kokosového cukru
3 PL mandľového oleju
1 ČL jablčného octu
180 g špaldovej múky
1 PL škrobu
1 ČL sódy bikarbóny
soľ
80 g kešu
80 g kvalitnej bielej čokolády
Kešu si asi 4 hod. pred pečením namočíme. Nakrájame si jahody. Do misky si dáme kokosový cukor, mlieko, olej, ocot a miešame až sa nespoja. Vo väčšej miske si zmiešame suché suroviny – múku, škrob, sódu a štipku soli. Do tejto suchej zmesi prilejeme mokrú zmes a rýchlo premiešame, pridáme jahody, ktoré zapracujeme do cesta a hneď plníme do košíčkov (do 3/4). Pečieme na 185°C 30 minút. Kým nám muffiny chladnú, pripravíme si krém. Kešu rozmixujeme do hladka, pridáme rozpustenú bielu čokoládu (najlepšie vo vodnom kúpeli) a ešte trošku mixujeme. Zdobiace vrecko naplníme krémom a ozdobíme vrch muffinov. Môžeme doplniť lístkami mäty a kúskami jahôd.
Jahodové muffiny sú hotové prajeme dobrú chuť.