Svieža lahodná chutná zdravá. To je krémová feniklová polievka. Jednoduchá príprava a chuť, ktorá si vás podmaní.
Polievka
1 PL panenského kokosového oleja z mladých kokosov
100g cibule
300g zemiakov
1 fenikel
1l vody
soľ
Posýpka:
hrsť mandlí
hrsť chia semienok
Pažítkový olej
hrsť pažítky alebo petržlenovej vňatky
2 PL kvalitného panenského olivového oleja
Čo obsahuje fenikel: Vodu, bielkoviny, sacharidy, vlákninu, tuk, železo, horčík, fosfor, vápnik, draslík, zinok, mangán, meď, selén, sodík, vitamíny A, B, C, kyselinu pantoténovú a kyselinu listovú
Krémová feniklová polievka s praženými mandľami a chia semienkami
Postup
1)Očistíme si fenikel
2) Fenikel nakrájame
3) Cibuľku si osmažíme dozlata na kokosovom oleji.
4) Pridáme nakrájaný fenikel a zemiaky, chvíľu spolu smažíme, posolíme a zalejeme vodou.
5) Prikryjeme pokrievkou a varíme do mäkka.
6) Zatiaľ si rozpálime panvicu na ktorej opražíme mandle s chia semienkami.
7) Pažítkový olej si pripravíme rozmixovaním pažítky s olivovým olejom, ak nám nejde rozmixovať úplne do hladka, prepasírujeme cez sitko.
8) Keď máme zeleninu uvarenú, rozmixujeme ju na jemno. Môžeme pridať aj zeleninový vývar pre zjemnenie konzistencie.
9) Servírujeme do hlbokého taniera, pokvapkáme troškou pažítkového oleja a posypeme posýpkou z chia a mandlí.
Feniklová polievka je hotová 🙂 Dobrú chuť!
- 20 dní akcií a zliav od 5.3 – 25.3* -30% – 40% -50% Kto skôr príde ten skôr berie * AKCIE A ZĽAVY PLATIA LEN NA OBMEDZENÝ POČET KUSOV MEGA ZĽAVY