Chrumkavé na povrchu a vláčne vo vnútri, presne také sú tieto olivové tyčinky. Môžete ich pripraviť ako zdravšiu alternatívu slaného pohostenia na párty a oslavy ale aj ako prílohu k zeleninovým šalátom či grilovanej zelenine, ktorú svojou chuťou skvele doplnia.
Domáce olivovo špaldové tyčinky
Ingrediencie:
300 gramov špaldovej múky
1 lyžička kokosového cukru
1 lyžička soli
20 g droždia
200 ml rastlinného mlieka
2 lyžice kokosového oleja
čierne a zelené olivy
vegánsky syr
Postup:
Zohrejeme rastlinné mlieko, do ktorého pridáme droždie, lyžičku kokosového cukru a necháme vzísť kvások.
V mise zmiešame všetky ostatné ingrediencie a pridáme k nim aj na plátky nakrájané olivy. Pridáme kvások a spracujeme cesto, ktoré ešte necháme približne pol hodinu kysnúť.
Po uplynutí tejto doby začneme z cesta tvoriť tenké valčeky. Na vytvorenie tyčinky spojíme 2 valčeky a postupne ich prepletáme a spojíme ich konce.
Na záver môžeme na tyčinky postrúhať vegánsky syr a pečieme do zlatista pri 200 stupňoch (20-40min podľa hrúbky).
Domáce olivovo špaldové tyčinky sú hotové prajeme dobrú chuť 🙂