Máte radi čokoládovú chuť pudingu ale hľadáte iné rýchlejšie možnosti prípravy? Bez varenia, bez prášku, bez múky, bez cukru? Recept je dokonca aj bez čokolády a bez kravského mlieka! 🙂
Tento puding určite zvládnete pripraviť, aj keď ste pri varení totálne drevený, kuchyni sa vyhýbate a všetko čo chytíte do rúk tak pokazíte. Zvládne ho pripraviť dokonca aj šikovné štvorročné dieťa.
Čokoládový puding plný chuti bez varenia, bez prášku, bez múky, bez cukru 🙂
Náročnosť: zvládnu aj deti
Čas prípravy: 7 minút
Ingrediencie na jednu porciu:
2polievkové lyžice (15g) RAW BIO Chia semienok
2 čajové lyžičky BIO kakaa z Peru
Podľa chuti na osladenie sirup z agáve alebo kokosový cukor
100ml nesladeného mandľového alebo iného rastlinného mlieka
Na ozdobenie: čerstvé čučoriedky a plátky mandlí
Voliteľné: pre ešte čokoládovejšiu chuť roztopená oblátka BIO kakaovej pasty z Peru
Postup
Do mandľového mlieka si primiešame Chia semienka. Za stáleho miešania do tejto zmesi postupne pridávame kakao. Vmiešame lyžicu sirupu z agáve a ochutnáme. Ak zmes nie je dostatočne sladká, pridáme znovu sirup podľa vlastnej chuti. Celú hotovú zmes necháme ešte pár minút postáť, ozdobíme a môžeme ihneď jesť. Tento čokoládový puding je vďaka kvalitným ingredienciám plný živín, vitamínov, minerálov.
Energia z neho vám vydrží na dlhé hodiny. Pozor čokoládový puding nie je vhodný na večerné pomlsávanie.
Vedeli ste, že Krež kakao z Peru okrem skvelej chuti obsahuje aj širokú škálu minerálov ?