RAW je slovo čo znamená surový. V RAW stravovaní je to úprava potraviny neprevyšujúca 43 stupňov Celzia. Takže RAW potraviny sú všetky tepelne neopracované potraviny. Lenže čo znamená tento stav pri spracovaných produktoch ?
Vedeli ste, že najznámejšie RAW stravovanie sa nazýva vitariánstvo a je to konzumácia tepelne neupravenej rastlinnej stravy?
RAW potraviny
Tento surový stav potravy je všade definovaný inak. Vo výrobe KREŽ to znamená stav, pri ktorom neprešla žiadna surovina z potraviny tepelnou úpravou nad 43° v celom procese výroby od zberu až po finálny export. To pomáha pri mnohých super potravinách zachovať bohaté nutričné hodnoty. Vďaka tomuto šetrnému procesu majú produkty ako RAW BIO Acerola alebo RAW Camu Camu, obsah vitamínu C 10 000mg na 100g a viac.
Vedeli ste, že vitamín C je silne náchylný na tepelnú úpravu a jeho obsah sa radikálne znižuje práve vplyvom tepla?
Ako môžeme skontrolovať či sú potraviny RAW?
Doposiaľ neexistuje certifikácia na RAW potraviny, takže surový stav je tvrdenie výrobcu ohľadom potraviny.
RAW potraviny v KREŽ
Všetky naše BIO potraviny, majú v popise produktu aj popis spracovania produktu. To dáva možnosť si skontrolovať spôsob spracovania a kvalitu spracovania suroviny.
Vedeli ste že: Sušenie mrazom sa pokladá za šetrný spôsob spracovania surovín a zachovanie surového stavu?
RAW potraviny a kvalita
Surový stav nie je zaručený aspekt kvality surovín. Prečo? RAW je hodnotenie stavu suroviny vychádzajúceho zo spôsobu spracovania suroviny.Kvalita potraviny je široká téma a hodnotí sa v nej spracovanie, ale aj ostatné prvky kvality.
Vedeli ste, že niektoré suroviny sú pre telo využiteľnejšie po správnej tepelnej úprave. Surová BIO Maca je pre telo menej využiteľná ako BIO želetínovaná Maca, ktorá prešla správnou tepelnou úpravou?
Aké sú aspekty hodnotenia kvality v KREŽ?
Čistota, zloženie, nutričné hodnoty, spracovanie, vôňa, chuť, absorpcia, štruktúra, transport, skladovanie. Toto všetko hodnotíme, aby sme zabezpečili Vami požadovanú kvalitu.
[cresta-social-share]