Rozprávku Ratatouille pravdepodobne poznáte. Myška čo v závere pripravuje famózny ale pri tom jednoduchý domáci pokrm, a prísny kritik čo si na tomto domácom jedle pochutnáva. Áno toto je on, legendárny domáci ratatouille, ktorý si s ľahkosťou viete pripraviť aj doma.
Chutný domáci ratatouille od Krež
Pre najlepšiu chuť odporúčame použiť šťavnaté zrelé slovenské ingrediencie od našich poctivých poľnohospodárov 🙂
Vedeli ste, že slovenské paradajky, paprika a cukety a mnoho ďalších lokálnych surovín kupujete ozaj kvalitné Viac čítajte tu.
Náročnosť: jednodúchá
Čas prípravy:1h 15min
Odporúčanie: Všetko sa snažte nakrájať na tenké plátky, príprava je tak kratšia a jedlo má omnoho lepšiu chuť
Ingrediencie na 4 porcie
500g na kolieska nakrájaných cukiet (bez koncov)
500g na kolieska nakrájaných paradajok
500g na kolieska nakrájaného baklažánu
150g na jemno nakrájanej cibule
4 strúčiky popučeného na jemno nakrájaného cesnaku
soľ
3 polievkové lyžice olivového oleja
Príprava pre náročných: 1 polievková lyžica balsamica, 1 PL sirup agáve, 1dcl paradajkové pyré, šťipka soli, všetko pridané do výpeku.
1)Na dvoch lyžiciach oleja si opražíme do zlatista cibuľu.
2)Zeleninu si osolíme a okoreníme. Použijeme všetko okrem cesnaku.
3)Vypneme si panvicu a do výpeku s cibuľou vkladáme na striedačku cukety, paradajky a baklažán.
4)Vložíme do rúry a necháme zapekať pri 180 stupňoch 40min.
5)Medzi tým si rozmiešame olej s cesnakom, potrieme ním pripravené jedlo a necháme ďalších 5 min zapekať.
6)Servírovať odporúčame s podobratím, aby ste zachovali vrstvenie a dokonalý vzhľad.
Náš domáci ratatouille je chutný, ľahký na prípravu, ľahký na žalúdok, má málo kalórií, je vhodný aj na večeru ako hlavné jedlo ale aj ako príloha 🙂
Príprava pre náročných:
1)Na dvoch lyžiciach oleja si opražíme do zlatista cibuľu.
2)Zeleninu si osolíme a okoreníme použijeme všetko okrem cesnaku a na druhej panvici si orestujeme zeleninu z každej strany
3)Vypneme si panvicu a do výpeku s cibuľou vkladáme na striedačku cukety, paradajky a baklažán.
4)Vložíme do rúry a necháme zapekať pri 180 stupňoch 40min.
5)Medzi tým si rozmiešame olej s cesnakom, potrieme ním pripravené jedlo a necháme ďalších 5 min zapekať.
6)Zeleninu vyberieme a do výpeku pridáme lyžicu balsamica a paradajkové pyré.
7)Vyredukujeme na hustú omáčku (ochutnávajte niekedy netreba už vôbec dochucovať)
8)Dochutíme lyžičkou sirupu z agáve a štipkou soli.
9) Hotovou omáčkou polejeme zeleninu a domáci ratatouille je na svete