Nepečené piškóty s banánom a čokoládou
PIŠKÓTY
3 dcl arašídové maslo
6 PL BIO kakao KREŹ
2 PL BIO agáve sirup KREŽ
2 väčšie banány
ČOKOLÁDOVÁ POLEVA
250 g kvalitná horká čokoláda
KARAMELOVÁ DRŤ
4 PL kryštálový cukor
Nepečené piškóty s banánom a čokoládou postup
Arašidové maslo, môžeme trochu zohriať aby sa nám s hmotou dalo lepšie pracovať, no dávame pozor na to, aby sa nám nepripaľovalo. Pridáme kakao, agáve sirup a roztopený kokosový olej. Je dobré hmotu miesiť rukou, aby sa najmä kakao dobre premiesilo. Cesto by malo dobre držať pokope a nelepiť, ak je ešte príliš tuhé pridáme kokosový olej. Prikryjeme ho celofánom a dáme na pár hodín vychladiť do chladničky.
Zatiaľ si prichystáme karamelovú drť. Do hrnca dáme kryštálový cukor (trstinový, ani kokosový cukor nie sú na výrobu karamelu vhodné) a na miernom ohni počkáme kým cukor skaramelizuje. Samozrejme, že dávame pozor, aby sme ho neprepálili. Oheň vypneme a hneď pridáme kokosový olej (nie príliš studený) – pracujeme veľmi rýchlo, aby karamel nestuhol, kým stihneme olej s cukrom prepojiť. Karamel vylejeme na prichystaný papier na pečenie. Keď vychladne rozdrvíme ho tĺčikom na drobné kúsky.
Vytiahneme kakaovú hmotu z chladničky a vytvarujeme z nej malé guličky, ktoré potom na papieri na pečenie roztlačíme na placku – vzniknú nám akési piškótky. Banány nakrájame na kolieska a poukladáme na piškóty. Vo vodnom kúpeli pripravíme čokoládovú polevu – proste nahádžeme čokoládu aj kokosový olej do hrnca, Ten položíme na vrch druhého hrnca s vodou a varíme, kým sa všetko nerozpustí a nespojí. Čokoládovou polevou oblejeme všetky banánové piškóty a necháme trochu stuhnúť, tak aby sa čokoláda z piškótou neliala dole, ale aby bola ešte stále vlhká. Vtedy posypeme vrch karamelovou drťou a necháme úplne stuhnúť. Voilà, nepečené piškóty s banánom v čokoláde a karamelovej drti sú na svete.