Tieto gojirolky vás nabijú energiou viac než hocijaká batéria 🙂 Ohromnou chuťou si získajú nejedného z vás. Pohľadné, jednoduché a šťavnaté, skrátka svetové 🙂
Pripravme si spolu túto pochúťku tu je recept:
Svetové gojirolky
Pripravíme si:
85g goji z pásma Goji (odmočené vo vlažnej vode 1 hod.)
4ks datle (necháme odmočiť spolu s goji)
1ks dozretý banán
30ml rastlinné mlieko (mandľové, kokosové, ovsené, … )
20g ľan zlatý (rozdrvený na jemnú múku)
60g kokosová múka
60g pohánková múka
1 1/2PL chia „vajíčko“ (chia + 5PLvody/ 10 min. odležať)
– čerstvé ovocie, vňať stévie alebo mäty
Tofu krém:
1 bal. tofu jemné
1ks dozretý banán
1PL šťava z bio citrónu
1PL agáve
1čl bio mletá škorica
1PL bio 100% zázvorová šťava
Postup:
– goji, datle, banán rozmixujeme na jemnú kašičku do ktorej prilievame mlieko a spolu premiešame. Necháme 15 minút odstáť.
– do zmesi postupne pridávame preosiatú ľanovú, pohánkovú a kokosovú múku. Premiešame a na záver primiešame chia „vajíčko“.
Vypracované cesto rozvaľkáme na tenko. Aby sa cesto lepšie váľkalo, pracovnú dosku si posypeme pohánkovu múkou. Nakrájame na štvorce, ktoré tvarujeme do tvaru rolky. Tie ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 220°C/15 minút.
Rolky necháme vychladiť a plníme krémom, ktorý si pripravíme nasledovne:
Postup pri tofu kréme:
– pripravené suroviny vložime do vyššej nádoby, aby sme si pri mixovaní nenarobili prácu navyše 🙂
– vymixujeme do jemnej hmoty, ktorou plníme vychladené rolky
– dozdobíme čerstvým ovocim podľa chuti a vňaťou zo stévie alebo čerstvej mäty.
Gojirolky sú na svete prajeme dobrú chuť