Bez lepku, pridaného cukru a živočíšnych produktov. Tieto mäkučké keksíky si zamilujete. Prípravu zvládne každí tak sa do toho pustíme čo poviete? 🙂
Keksíky šťastia
Pripravíme si:
1ks banán
3PL kokosový olej (izbová teplota)
25ml rastliné mlieko (ovsené, mandľové, kokosové,..)
1čl škorica mletá
1/2 čl kardamom
1/2čl prášok do pečiva (bezfosfátový)
1/4 citrónová kôra (čerstvá)
1čl zázvor (čerstvý)
50g kokosová múka
15g ľanová múka
1a 1/2PL chia semiačka (+5PL vody, nechať 5 min. odležať)
Postup prípravy:
Rúru si predhejeme na 180°C a pripravíme si cesto.
Banán rozmixujeme na kašičku, prdáme kokosový olej a prilejeme mlieko. Do tejto zmesi postupne pridávame škoricu, kardamom, nastúhanú citrónovú kôru, strúhaný zázvor, prášok do pečiva a mixujeme.
Postupne pridávame (preosiatu) ľanovú a koksovú múku . Mixér vymeníme za lyžicu a vypracujeme tuhšie cesto. Na záver pridáme chia „vajíčko“ a poriadne premiešame so zmesou.
Pripravené cesto vyvaľkáme na dĺžku cca 30 cm. Rozdelíme na 20 rovnomerných častí a pečiatkujeme alebo tvarujeme do keksíkovej podoby (to už je navás) 🙂
Doba pečenia 20-25 minút. Keksíky šťastia sú hotové a odporúčam spraviť hneď dvojitú dávku. U nás sa za nimi len tak zaprášilo 🙂