BEZ MÚKY – BEZ CUKRU – BEZ VAJEC – BEZ PEČENIA. Zrodená pre pôžitok a dokonalé zasýtenie. Dokonalosť v každom súste. Kto neochutná nezažije.
Svieža kokosovo-arašidová torta s lesnou CHIA vrstvou od kuchára Pepeho
Čo potrebujeme:
Tortová forma 23 cm
(pre vyšší efekt môžete použiť priemer 20cm)
Ingrediencie:
120g – mleté vlašské orechy
120g – ďatle (vykôstkované a vopred 20min vo vode namočené)
200g – arašidové maslo (čisté bez cukru)
70g – kokosový olej Krež
1 plechovka (cca 400ml) – husté kokosové mlieko
250g – mrazené lesné ovocie
3 lyžice – chia semiačka Krež
2 lyžice – med ( pre vegánsku variantu použite sirup agáve )
štipka škorice a morskej soli
Kokosovo-arašídová torta ako na to:
Namočené ďatle osušíme a rozmixujeme na kašu. Pridáme orechy, škoricu, soľ a 10g kokosového oleja. Získame tvarovateľné cesto ktorým vystelieme tortovú formu vymastenú trochou kokosového oleja (nieje v surovinách). Dáme na 10 min do mrazničky. Medzitým metličkovým mixérom spojíme arašidové maslo so 60g kokosového oleja. Nalejeme na cesto a dáme opäť do mrazničky na 15-20 minút. Keď je vychladené a stuhnuté, nanesieme kokosové mlieko zmiešané s 1 lyžicou medu a dáme do mrazničky na cca 15 minút. V hrnci povaríme 2-3 minúty lesné ovocie s 1 lyžicou medu, odstavíme, ešte do teplého pridáme chia semiačka a necháme trochu znížiť teplotu. Vlažné ovocie vylejeme na kokosovú vrstvu a torta je hotová. Už len poriadne vychladiť (5-6 hodín) a môžeme sa „nadlábnout“ 😛
Kokosovo arašídová torta je báječná na každú príležitosť viac skvelých chutných receptov nájdete na FB stránke kuchára Pepeho.
Túto fantastickú tortu si môžete objednať aj priamo od kuchára Pepeho na jeho stránke.