Počuli ste už výraz nebíčko v papuľke? Vďaka tomuto receptu ho môžete pocítiť v plnej sile. Nepečený mrkvový koláč odporúčame jesť pomaly a vychutnávať ho do posledného sústa, len tak si nebudete musieť ihneď pripraviť ďalší 😛 Krém s jemne citrusovou chuťou skombinovaný s lahodným sviežim mrkvovým korpusom je dokonalé potešenie. Jeho prípravu určite zvládnete. Je jednoduchá a spočíva len v mixovaní a vrstvení.
Nepečený mrkvový koláč bez múky, bez lepku, bez mlieka, bez cukru 🙂
Náročnosť: jednoduchá
Čas prípravy: 30 minút
Ingrediencie na 6-8 porcií
Korpus
4 stredne veľké mrkvy, očistené, nastrúhané
1 hrnček mletých mandlí
1 hrnček vykôskovaných čerstvých ďatlí
2 polievkové lyžice BIO Goji z pásma Goji KREŽ
1 hrnček strúhaného kokosu
1 čajovú lyžičku BIO lucuma prášku KREŽ
1 čajovú lyžičku škorice
Krém
1 hrnček kešu (na 4 hodiny namočené vo vode)
3 polievkové lyžice BIO Agáve sirupu KREŽ
3 polievkové lyžice BIO panenského kokosového oleja z mladých kokosov KREŽ
2 polievkové lyžice BIO prášku z baobabu KREŽ
kešu, brusnice alebo BIO goji z pásma Goji na ozdobenie
Krém na nepečený mrkvový koláč má citrusovú chuť vďaka prášku z BIO baobabu KREŽ
Postup
- Nepečený mrkvový koláč, aj keď nebudeme piecť, budeme vrstviť do menšej tortovej formy. Tiež odporúčame dať do vnútra aj papier na pečenie, aby sme potom koláč ľahšie vytiahli 🙂
- Do stolového mixéra dáme najprv ďatle s pár lyžičkami mrkvovej šťavy zo strúhania, zmes rozmixujeme najemno. Postupne pridávame mrkvu, kokos, mandle, goji, lucumu a škoricu. Zmes by mala byť hustá, ale aj vláčna. Ak by nebola, prisypeme ešte kokos a z ľahka premiešame. Polku korpusu nasypeme do tortovej formy a dobre utlačíme.
- Zlejeme vodu z kešu a rozmixujeme v mixéri najemno. Pridáme sirup agáve, kokosový olej, baobab. (ak je hmota riedka vložíme ju na hodinu do chladničky, kokosový olej tuhne pri teplote do 22°C)
- Jemnú vrstvu krému rozotrieme na korpus a potom jemne prisypeme druhú vrstvu korpusu.
- Na vrch natrieme zvyšok krému
- Odložíme na dve – tri hodiny do chladu ozdobíme a môžeme podávať 🙂
Vedeli ste, že Lucuma od KREŽ pochádza z Peru a má sladkastú orieškovú chuť s nádychom vanilky? Má široké využitie v kuchyni, ale dá sa mĺsať len tak v jogurte.